Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läkare nekar till sexbrott

Rättegången mot den 41-årige man som åtalats för ett flertal sexbrott inleddes i går, onsdag.

Annons

Redan i början av 2011 häktades läkaren. Bland annat har en handikappad kvinna från Eskilstuna uppgett att hon utsatts för upprepade våldtäkter i samband med sina läkarbesök.

Men det slutar inte där.

Fler kvinnor har efterhand vågat träda fram och anmäla läkaren. Bland dessa två kvinnor från Arboga som uppgett att de varit med om ofredanden i samband med läkarundersökningar under sommaren 2008 då 41-åringen vikarierade på Åbågens vårdcentral.

Mannen ska enligt en anhörig till en drabbad Arbogakvinna också ha uppsökt henne mitt i natten på eget initiativ.

I den utredning som gjorts mot mannen förekommer våldtäkt, sexuellt tvång och sexuella ofredanden. Samtliga brott ska ha inträffat i mannens roll som läkare och där 41-åringen ska ha utnyttjat sina patienter.

För många har det varit svårt att anmäla läkaren och drabbade kvinnor har uppgett att det känt skam och inte trott att de skulle blir trodda.

I går inleddes rättegången mot mannen där elva kvinnor kommer att finnas med och berätta vad de upplevt. Läkaren kommer också att få ge sin syn på det han anklagas för och han har inför rättegången inte erkänt något av det han suttit åtalad för.

Rättegången beräknas pågå under fem dagar. Därefter ska Eskilstuna tingsrätt avgöra om läkaren är skyldig och vilket straff han ska få.

Annons
Annons
Annons