Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kristjana kan bli nästa Miss World Sweden

På torsdag tävlar Arbogatjejen Kristjana Duhanaj i finalen av Miss World Sweden. Hon är egentligen inte van vid stor uppmärksamhet, har inte gjort några modelljobb tidigare men har tillsammans med 15 andra tjejer hamnat rejält i rampljuset.
- Det här är otroligt stort för mig och något helt nytt, säger 18-åriga Kristjana från Arboga, en av finalisterna i Miss World Sweden.

Annons

De 16 finalisterna i Miss World Sweden

För lite mer än tre månader sedan berättade Bbl/AT om friidrottstjejen Mergime Jashari från Köping som gick vidare från kvalet i Miss World Sweden . En annan tjej med idrottsbakgrund som har tagit sig hela vägen fram till final är Kristjana Duhanaj från Arboga. I flera år spelade hon handboll i IFK Arboga innan en besvärande rygg satte stopp för den fortsatta karriären. I och med hennes framgångar i Miss World Sweden kanske en helt annan dörr öppnas.

- Det här kunde jag aldrig drömma om. Jag har inte ens jobbat som modell tidigare eller gått i högklackat och nu är jag här. Det är otroligt stort för mig och varje dag är en upplevelse.

Det var storasyster Katarina som anmälde henne till tävlingen med motiveringen att ”hon är en social, ambitiös och utåtriktad tjej som vill allas bästa. En utmaning för henne innebär alltid ett noggrant avslut och hon ger inte upp förens det inträffar”

- Det är nog på pricken jag. När jag gör en sak vill jag avsluta det på ett fint sätt, säger Kristjana.

En seger i finalen skulle inte bara innebära att hon får representera Sverige i internationella Miss World som avgörs i Kina den 18 augusti, hon skulle också få chansen att arbeta mer med välgörenhet. Lions är en hjälporganisation hon fått upp ögonen för och som hon tycker gör fina insatser i hela världen. De är människor i nöd som hon vill hjälpa.

Läs en längre intervju med Kristjana i onsdagens Bärgslagsbladet/Arboga Tidning.

Kristjana från Arboga är en av 16 finalister som har chansen att bli Miss World Sweden.

Kristjana

Kristjana Duhanaj

Annons
Annons
Annons