Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jetplan i miniatyr showar på lördag

Modellflygplan som susar över himlen i 400 kilometer i timmen är det stora dragplåstret inför helgens meeting.

Annons

”Är det fukt där på insidan?” frågar Daniel Johansson till höger. Jonas Hagberg slår sig snabbt ned på huk för att kontrollera. Men det visar sig bara vara lite damm på planet, som är av modellen Mustang. En flyplanstyp som i storskaligt format användes en hel del under andra världskriget. ”Det tog mig fem år att bygga ihop den”, berättar Jonas. För de som vill ta sig en närmare titt på planet finns det på plats i helgen.

– Vi kommer att ha modeller av både flygplan, segelbogsering och helikoptrar på plats. Målet är att kunna visa upp så mycket som möjligt av verksamheten, säger Daniel Johansson från modellflygsektionen i Arboga.

På lördag är det återigen dags för medlemmarna att visa upp sina flygmodeller för allmänheten när det årliga meetinget arrangeras på Arboga flygfält.

Men även flygfantaster från andra delar av landet är inbjudna och i år väntas besökare dyka upp från både Söderhamn och Dalarna. Ett par gäster från Stockholm tar dessutom med sig ett par riktigt snabba flygplan till årets uppvisningsshow.

– Deras modeller har äkta jetmotorer vilket gör att planen kommer upp i hastigheter runt på 400 kilometer i timmen, säger Jonas Hagberg.

Även han är medlem i Arbogas modellflygsektion och på lördag finns han på plats med sitt 25 kilo tunga plan, som är en minderskalig modell av krigsplanet Mustang. Ett plan som användes mycket under andra världskriget.

Flygshowen kommer att pågå klockan 10–15 på lördag. Klubben tar 20 kronor i betalt på plats i form av parkeringsavgift.

Annons
Annons
Annons