Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Här lånas det flest böcker i länet

Arbogas bibliotek är det som utnyttjas mest i Västmanland. Och det är inte bara vuxna som lånar och läser. Barnboksutlåningen är nästan dubbelt så hög som för riket i genomsnitt.

Bloggande bibliotekarie. Louise Jeurling, barn- och ungdomsbibliotekarie, jobbar aktivt för att få unga att läsa mer. Bland annat genom sin blogg ”Louise tipsar”.

Statistik för 2011 visar att Arbogaborna är de mest frekventa låntagarna i Västmanland. Siffrorna, som sammanfattas i en rapport av Svensk Biblioteksförening, visar att invånarna i snitt gör tio bok- eller andra medielån per år. Fler ändå lånas av barn upp till 14 år, där uppgår utlåningen till 33 böcker per barn.

Jämfört med snittet i riket som helhet, är det nästan dubbelt så mycket.

– Att biblioteken i Arboga, lyckas så bra med utlåningen av barnböcker är mycket uppmuntrande. Att biblioteken förmår locka barn och unga är av största betydelse för att stärka dem i deras läsutveckling. För att lyckas med detta vet vi att ett aktuellt och bra utbud av litteratur och god tillgång på personal är avgörande, säger Niclas Lindberg, generalsekreterare på Svensk Biblioteksförening, i en kommentar till siffrorna.

Läs mer i torsdagens Bärgslagsbladet/Arboga Tidning, papperstidningen.

Eller köp tidningen elektroniskt för 10 kronor genom att klicka HÄR!

Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons