Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Burger King till Arboga

McDonald´s får konkurrens intill motorvägen vid Sätra. Nu är det klart att hamburgerkedjan Burger Bing öppnar i området. Restaurangen ska stå klar i slutet av året och ger Arboga 25 arbetstillfällen.

Annons

bblat.se har tidigare berättat att fastighetsbolaget Sturestaden ska bygga en restaurang vid Sätra. Det sista i uppgörelsen med Burger King är nu avklarat och i dag kunde Robert Wibom, vd för Sturestaden, berätta till vilka man ska hyra ut.

- Det här är en väldigt positiv etablering i och med att det ger 25 nya arbetstillfällen och företrädelsevis till ungdomar. Det är positivt för Arboga, säger han.

Burger King kommer att bygga en 300 kvadratmeter stor restaurang som kommer att vara placerad norr om Dollarstore.

- För att ta till ett amerikanskt ord så blir det lite av en foodcourt (matgård) vid Sätra. Sätra får ett utbud av sex olika matställen, säger Robert Wibom och nämner McDonald´s, Dinners, Subway, Matbaren och OK/Q8, där det redan i dag går att äta.

Matbaren är nyöppnad och Dinners har dessutom meddelat att de ska bygga ut. Att området är inne i en ”matboom” är ingen överdrift.

Läs mer om etableringen i fredagens Bärgslagsbladet/Arboga Tidning

BURGER KING

Burger King är en stor amerikansk kedja av snabbmatsrestauranger som framför allt säljer hamburgare, pommes frites, olika sandwiches, läskedrycker och desserter. Det finns för närvarande fler än 11 550 Burger King-restauranger i 71 länder. 1954 öppnade David Edgerton och Jim McLamore sin första hamburgerrestaurang i Miami, vilket kom att bli starten på Burger King. Företagets första restaurang i Europa öppnade i Madrid 1975 vilket är två år innan kedjan lanseras i London.

Den första restaurangen i Sverige slog upp sina portar på Gustav Adolfs torg i Malmö år 1976. Öppningen väckte stor uppmärksamhet och var Burger Kings andra restaurang i Europa (efter Madrid). Därpå följde en etablering i Lund men det var först under 90-talet som Burger King på allvar skulle etablera sig i landet om än primärt i storstadregionerna

I dag har Burger King drygt 70 restauranger i Sverige.

Källa: Wikipedia.

Annons
Annons
Annons