Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Breda Arbogahäckar ställer till det i trafiken

I Arboga är det många trädgårdshäckar som är dåligt ansade och kommunen har under sommaren fått in flera anmälningar. Men mer behöver göras även om ett antal fastighetsägare redan åtgärdat problemen.
– Därför vil vi jobba ännu mer förebyggande innan något inträffar, säger Johan Lönneborg på bygglovsenheten.

Annons
Håller häcken fin. Erik Eriksson bor på Mariedalsvägen och hans häck är ett mycket gott exempel som Johan Lönneborg, byggnadsinspektör, gärna visar upp. ”Jag klipper den två gånger varje år”, berättar Erik.

Så här i slutet av sommaren är det mycket som växer och frodas för fullt. Härligt förstås på många sätt och vis men ibland riskerar också buskar, träd och växter att skymma sikten i trafiken.

Trafikverket har i dagarna gått ut med en kampanj som heter ”Klipp häcken! Du kan rädda liv” med syftet att göra fastighetsägare och villaägarna uppmärksammade på vilka bestämmelser som gäller när man har en häck. Allt för en ökat trafiksäkerhet.

Västra Mälardalens Myndighetsförbund har under sommaren fått in ett antal anmälningar. Ofta rör det sig om grannar eller förbipasserande som anmärker på dåligt klippta häckar.

– Om det skulle hända något blir man ju medskyldig, säger Johan Lönneborg som därför tycker det är viktigt att slå lite extra för de här frågorna.

Läs mer i fredagens Bärgslagsbladet/Arboga Tidning, papperstidningen.

Eller köp tidningen elektroniskt för 10 kronor genom att klicka HÄR!

Annons
Annons
Annons