Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stopp för Toni i kvarten

(Uppdaterad 15.48) Veteran-VM i pingis är över för våra kämpar från Västra Mälardalen, i varje fall i singelspelet. Bäst gick det för Toni Borg, som tog sig fram till kvartsfinal, där en fransman blev för svår.
Dessvärre blev dubbelturneringen ingen höjdare. Redan i första slutspelsomgången på fredagsförmiddagen förlorade Toni och dubbelpartnern Per Magnusson. Bättre då för klubbkompisen Göran Allvin, som tillsammans med Lennart Björk slog ut ett danskt par i klassen 65-69 år i första slutspelsrundan. Sedan blev det respass mot ett tyskt par.

Annons
Toni Borg gick till kvartsfinal i veteran-VM i bordtennis, men där tog det stopp mot en fransman.

Toni Borg hade verkligen en bra chans i klassen för de mellan 75 och 79 år. Spelet fungerade bra och han tog sig enkelt till slutspelet. Där blev det dock klart tuffare och redan i första omgången fick han jobba hårt för att betvinga engelsmannen Michael Meredith. Matchen gick till skiljeset och där avgjorde Toni säkert med 11-5.

Efter det hade han två ytterligare tuffa matcher mot en finländare och en australiensare, och kunde vinna båda. I kvartsfinalen väntade fransmannen Michel Lerouvreur och det blev en alldeles för tuff uppgift för Arbogaspelaren, som föll i tre raka set.

Klubbkompisen Göran Allvin gjorde också en bra insats i 65-69-årsklassen. I slutspelet vann han fyra matcher, i tur och ordning mot en litauer, en finländare, en tysk och en japan, innan duktige dansken Niels Ramberg väntade i åttondelsfinal. Niels kunde vinna i tre raka set, men Göran kom ändå upp i nio vunna bollar i två av seten.

För den tredje singeldeltagaren från Västra Mälardalen, Urban Liwing, Köpings BTK, handlade det om spel i tröstturneringen i klassen 75-79. Där började han med att slå amerikanen Viktor Troppman med 3-0 i set, men sedan blev det respass mot en tysk i skiljeset.

Dubbelturneringen startade på fredagsförmiddagen och den slutade i stor besvikelse för Toni Borg och Per Magnusson. Mot polackerna Ryszard Banaszkiewicz och Marian Wyrzykowski tog det hela slut med 1-3 i set.

Göran Allvin och Lennart Björk inledde dubbelturneringen mot det danska paret Finn Erik Nielsen och Finn Lorentzen. Där gick det relativt enkelt i tre raka set.

Dessvärre tog det hela slut i åttondelsfinalen mot tyskarna Friedrich Haase och Klaus Tischler. Svenskarna vann visserligen första set, men tappade sedan tre raka.

Annons
Annons
Annons