Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Södradamerna tappade tungt till tabellettan

En fantastisk inledning, kanske bästa halvleken på hela säsongen. Men vad hjälpte det. Efter pausen tappade Arboga Södras damer det mesta av sitt spel - och en boll bakåt. Därför blev det förlust med 0-1 mot serieledande Rytterne IS i kväll.

Annons
Rytternespelarna jublar, hemmaspelarna Amanda Granell och målvakten Sanna Bäckman deppar sedan gästerna gjort 0-1, som blev segermålet för serieledaren.

Spelet var helt enkelt på topp i den första halvleken. Hemmalaget Södra dominerade stort och skapade massor framåt. Ett antal frilägen och på det ytterligare chanser, men bollen ville inte in.

Adelisa Grabus visade upp en härlig anfallsglädje och hade många bollar mot mål, men hela tiden utanför eller rakt på målvakten.

Hemmatjejerna kände sig säkert taggade i halvtidsvilan, men också kanske lite för säkra på att det skulle gå bra. Det blev gästernas lycka, för efter pausen kunde de ta över på samma överlägsna sätt som hemmalaget haft i den första halvleken.

Med mindre än tio minuter kvar på matchuret kom Elin Gustavsson igenom och kunde få in bollen bakom en i övrigt felfri hemmamålvakt Sanna Bäckman.

Frågan är om tåget gick för Södra, i varje fall när det gäller striden om seriesegern. Ryttern drog ifrån och är nu sju poäng före.

Annons
Annons
Annons