Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Premiärförlust för Forsby FF

Forsby FF hade det mesta av spelet i premiärmatchen av division 2, hemmalaget Fanna BK gjorde målen. 5-0 (1-0) slutade matchen.
- Vi styrde spelet i 65-70 minuter, men dom gjorde målen, säger Forsby FF-tränaren Per-Åke Landerdahl.

Annons

Nykomlingarna Forsby startade matchen bra, pressade hemmalaget Fanna BK och skapade flera bra målchanser. Bland annat hade FFF en boll i ribban. Fanna BK i sin tur hade två målchanser och gjorde mål på en av dessa. 1-0 var ställningen i halvtid.

- Tjejerna kom in i matchen fort och vi spelade väldigt bra. Synd att vi inte kunde få in bollen också, säger Per-Åke Landerdahl.

I början av andra halvlek spelade Forsby FF ut Fanna BK, enligt Landerdahl. Men bollen ville fortfarande inte in. Johanna Rytting-Kaneryd hade två vassa chanser, Julia Nilsson ett skott som Fannamålvakten snyggt räddade samt att Forsby hade ytterligare en boll i ribban.

Forsbys ineffektivitet smittade dock inte av sig på Fanna BK, som kort efter varandra gjorde både 2-0 och 3-0. Efter det orkade inte Forsby längre och matchen slutade till sist 5-0 till Fanna BK.

- Vi styrde spelet i 65-70 minuter, men dom gjorde målen. Efter det tappade vi och började köra soloräder i stället. Så vinner man inga matcher, säger Per-Åke Landerdahl, som hyllade målvakten för dagen, Lovisa Widén, efter matchen.

- Hon är dagens hjälte. Av olika anledningar hade vi ingen målvakt med oss till matchen, men hon var modig nog att ställa upp och gjorde det jättebra.

Annons
Annons
Annons