Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

KHC förlorade mot topplag – igen

Nytt topplag på besök och ny förlust. Köping HC får inte alls till det mot seriens främsta lag. På onsdagen kom lagets tredje hemmaförlust när Hammarö åkte hem med alla poängen i 2–6-matchen (0–3, 2–2, 0–1).

Annons
Köping HC har förtvivlat svårt att besegra de övriga topplagen på hemmaplan. På onsdagskvällen kom den tredje förlusten hemma i Köpings ishall för Victor Norman och hans lagkamrater.

Köping började matchen relativt piggt, men det var gästerna från Hammarö som efter svagt försvarsspel från hemmalaget tog ledningen tidigt i matchen.

Den enorma energi som KHC ofta spelar med syntes inte alls i onsdagens match. Passningar satt fel, skott gick utanför och framför allt slarvade hemmalaget i uppspelsfasen.

0–2 kom i mitten av perioden och var återigen efter svagt försvarsspel från KHC.

Hemmatränaren Joakim Karlsson tog då time out. Den gav inledningsvis en bra respons, men sen kom käftsmällen. Efter ännu en tappad puck i uppspelsfasen fick Hammarö en kontringschans och det var 0–3 på resultattavlan.

Hemmacoachen gjorde om i femmorna till den andra perioden, men inte blev det bättre för det i starten av mittenperioden.

Efter bara två minuter gjorde Hammarö lagets fjärde mål bakom en maktlös Robert Kinisjärvi i hemmamålet.

Visst hopp tändes när först Daniel Lindström skickade in 1–4 via stolpen och sedan Victor Norman stötte in Jerker Permats smörpass till 2–4. Hoppet släcktes dock tidigt. Inte ens en minut senare fick bortalaget göra ytterligare ett billigt mål. 

Läget såg med andra ord inte bra ut inför sista perioden och värre skulle det bli. Jimmy Hellström hade en puck i stolpen för ett KHC som öppnade sig bakåt i jakt på reducering. Efter ännu ett misslyckat uppspel kom en Hammaröspelare fri med Robert Kinisjärvi och skickade in slutresultatet 2–6 till gästerna från Värmland.

– Vi skapar en sådan uppförsbacke för oss själva direkt i matchen. Det är så onödigt för vi öppnade bra tycker jag. Det är lite snöpligt på något vis, men det är dumt att behöva bestiga Mount Everest efter första perioden, säger Karlsson.

Läs mer i torsdagens Bbl/AT!

Matchfakta

Målskyttar,KHC:

Köping HC 2 – Hammarö HC 6 Daniel Lindström, Victor Norman

Skott: 30–23 (4–9, 13–7, 13–7)

Publik: 339 åskådare

Annons
Annons
Annons