Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

KFF säger nej till 10-åringar

Det är bra drag i ungdomsfotbollen inom Köping FF.
Så pass att P02-laget tvingats stänga dörren för nya spelare – som fått erbjudandet att stå i kö eller gå till Forsby FF.
Detta ligger inte i linje med Svenska Fotbollförbundets rekommendationer.

Annons

– Jag kan inte påstå att det här är vanligt. Ytterst sällan att något sådant händer, i så fall skapar klubbarna fler lag, säger Lino Massaro, ordförande i ungdomskommittén på Västmanlands Fotbollförbund.

För tillfället har KFF:s 02:or 33 spelare på fyra tränare, men enligt en av dem fyra, Peter Bärehag är det i praktiken 2-3 tränare på plats vid varje träningstillfälle. Därför har de tagit beslutet att inte plocka in fler spelare i dagsläget.

– Vi vill absolut inte att någon inte ska känna sig välkommen. Men vi vill vara ärliga och gå ut med det här, säger Bärehag och berättar att tränarstaben samtidigt vill att Forsby FF:s ungdomsverksamhet ska leva vidare, vilket gör att de erbjuder nya spelare att börja spela med FFF – eller att ställa sig i kö för en plats i KFF.

Peter Bärehag understryker också att det absolut inte handlar om elittänk, utan om att den pedagogiska biten ska fungera när laget vill bedriva en bra fotbollsutbildning.

Lino Massaro berättar att han som representant för förbundet inte kan lägga sig i föreningarnas beslut, utan kan bara hänvisa till Svenska Fotbollförbundets rekommendationer via svensk barn- och ungdomsfotbollens formulär Fotbollens spela, lek och lär.

– Det finns många föreningar som har väldigt många ungdomar, men då skapar de lag 1, lag 2 och så vidare.

– Enligt förbundet ska alla få spela fotboll, fortsätter Massaro.

Robert Seger är ordförande i KFF.

– Det ska vara öppet för alla. I det här fallet håller vi på att titta på fler ledare. Alla ska vara välkomna och naturligtvis ska vi lösa det, säger Seger.

I fjol hade 02-kullen 36 spelare inskrivna. Men då fanns fem tränare.

Annons
Annons
Annons