Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Juridisk strid kan ta Ekholm till OS

Köpingsbon Matilda Ekholm fick nobben av Svenska Olympiska Kommittén (SOK). Nu inleder hon och Bordtennisförbundet en juridisk strid för att hon ska få åka till OS i London.

Annons
Trots imponerande seger i världskvalet lyckades inte Matilda Ekholm övertyga SOK om att spela i OS. Nu tar Ekblom och förbundet en juridisk strid för att hon ska få åka.

Som vi har berättat tidigare vann Matilda Ekholm en kvalificeringstävling till OS, som arrangerades av det internationella bordtennisförbundet (ITTF).

Nu har SOK meddelat ITTF att Sverige inte tänker använda den reserverade platsen åt Ekholm.

"SBTF är av den bestämda uppfattningen att deltagande i OS skall basera sig på tävlingsresultat och tävlingsprestationer och inte på subjektiva bedömningar. Därför anser vi att Matilda Ekholm skall få spela i OS – den turnering hon är kvalificerad att delta i – och inte förvägras detta av SOK", skriver Bordtennisförbundet i ett pressmeddelande.

Även de aktivas organisation inom ITTF stödjer Matilda Ekholms deltagande. Storstjärnan Vladimir Samsonov har skrivit till SOK och vädjar för att Ekholm ska få åka.

Trots allt stöd har SOK inte tagit någon hänsyn, utan nobbar fortfarande Ekholm en OS-biljett.

Förbundet är mycket tydligt när det gäller fortsättningen. Så här skrivs i pressmeddelandet:

"Mot den bakgrunden ser sig SBTF och Matilda Ekholm inte ha någon annan möjlighet än att inleda en juridisk process mot SOK vid Stockholms tingsrätt så att Matilda Ekholm ska få rätten att utnyttja den OS-plats som hon förtjänat och kvalificerat sig till. Vi har i detta stöd av ITTF, vars förhoppning är att Ekholm ska få spela OS och därför håller platsen öppen för henne ytterligare en tid."

Förbundet och Matilda Ekholm har juridisk hjälp av advokaten Ulf Djurberg, Setterwalls advokatbyrå, och han kommer nu att driva fallet vidare till Stockholms tingrätt.

Annons
Annons
Annons