Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fanny Olsson klar för EM

Arbogajockeyn Fanny Olsson leder amatörklassen ARK Champion Cup efter nio löp, och är dessutom klar för EM för kvinnliga amatörryttare.

Annons
Fanny Olsson, på hästen Like a Charm, vann på Göteborg Galopp i söndags. Det var Arbogajockeyns femte seger i år, och nu leder hon amatörklassen totalt.

Den allt mer framgångsrika Fanny Olsson har nu vunnit två söndagar i rad - båda på Göteborg Galopp. Spurtsegern med Lista Lightning följdes upp med en tämligen enkel dito när hon lotsade Like a Charm till sin femte seger i år.

- Vi tappade i starten och fick ligga bakom hästar. Men när den får fritt fram går den, och när det var 600 meter kvar tog vi ledningen och då behövde jag inte göra något, bara att åka med, säger Fanny.

För tillfället är Fanny den ledande kvinnliga amatörryttaren i Sverige, vilket innebär att hon är uttagen att representera Sverige vid EM om drygt tre veckor.

- Det är tolv ryttare från tolv olika länder som tävlar. De gör två löp i Budapest på lördagen och två på söndagen i Bratislava, säger Hans Engblom, ordförande för amatörryttarklubben.

Om Arbogajockeyn är Sveriges ledande vid årets slut, kommer hon också den svenska biljetten till världscupen nästa år. Då får hon köra 25 löpningar världen över, berättar Engblom.

Läs mer i onsdagens Bärgslagsbladet/Arboga Tidning.

Annons
Annons
Annons