Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dopningsfall kan öppna för AAK-brottare på EM

Den trista nyheten att bronsmedaljören från EM Mathias Günther åkt fast för dopning, gör att Arbogabrottaren Lukas Nilssons chanser till nästa års EM i 66-kilosklassen står vidöppen.
- Lukas är seriös och mycket duktig, säger förbundskaptenen Benni Ljungbäck till bblat.se.

Annons
Närmare EM. Arboga AK:s Lukas Nilsson har större chans att ta en EM-plats i 66-kilosklassen nästa år, då Mathias Günther med största sannolikhet stängs av i två år efter att ha testats positivt i en dopningskontroll.

Arboga AK:s Lukas Nilsson representerade Sverige i 60-kilosklassen vid EM och VM i fjol, men bestämde sig efter mästerskapen att satsa i klassen ovanför, nämligen i 66 kilo. Visserligen har Nilsson tävlat i den klassen, men inte nått upp i en nivå som på allvar konkurrerar om en plats i landslaget. Där har han stått i skuggan av Mathias Günther.

Men när Günther nu åkt fast för dopning, har Lukas Nilsson en betydligt bättre chans att försvara Sverige vid nästa års EM.

- Det hoppas jag verkligen. Lukas är seriös och mycket duktig. Men det tar ett tag att växa in i en ny viktklass. Annars har jag honom på tillväxt några säsonger, säger Benni Ljungbäck.

I kommande OS-kval skulle Mathias Günther varit med, om han inte åkt fast.

- Vi hade laget klart för OS-kvalet. Men Lukas är inte riktigt på den nivån än för en OS-kvalplats, menar Ljungbäck.

Günther är avstängd i väntan på utredning. Nu väntar analysen av B-provet.

- Risken är stor att det provet är lika, säger förbundskaptenen.

Annons
Annons
Annons