Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Härlig resa till Tyskland

Vinresa till Rüdesheim 29/9 – 5/10 2012

Annons

29 september – 5 oktober 2012 - 7 dagar

Vinresa till Rüdesheim Följ med på en klassisk bussresa till vackra Rhendalen!

Bekväm start av resan Köping och Arboga varefter färden går söderut genom Sverige ner till västkusten och Göteborg. Vi åker ombord med vår buss på färjan, äter en god middagsbuffé och får en god natts sömn innan vi vaknar i Kiel på morgonen.

Vidare färd genom Tyskland till Rüdesheim som blir vår bas under fyra nätter. Här kommer vi att göra en dagskryssning på floden Rhen. Från däck kan vi fascineras av de skiftande landskap som passerar då vi stilla glider förbi riddarborgar och vinodlingar. Vi kommer också att göra två vinprovningar i trevliga lokala vinkällare och förstås äta god mat!

Vi bor bra, serveras god mat och gör trevliga utflykter tillsammans.

En njutningsfull resa i lugnt tempo!

Med oss från resans start har vi vår populära reseledare Marianne Svanström som bott och jobbat i Tyskland.

Välkommen med du också!

Dag 1: lördag 29 september Hemorten - Göteborg Bekväm start på resan från orterna Avesta, Sala, Arboga eller Köping varifrån vi beger oss söderut genom Sverige till Göteborg där vi åker på Stena Line som ska ta oss till Kiel. Ombord njuter vi av god mat, shopping och underhållning. (Middagsbuffé ingår)

Dag 2: söndag 30 september Kiel - RüdesheimEfter frukost kör vi av båten och fortsätter vi vår färd genom Tyskland. Vi passerar bland annat Lübeck och Hamburg på vår väg till Rüdesheim som vi når framåt kvällen. Incheckning på Hotel Lindenwirt i centrala Rüdesheim. Dagen avslutas med en gemensam middag i hotellets restaurang. (Frukost och middag ingår)

Dag 3: måndag 1 oktober RüdesheimEfter en god frukost beger vi oss ut på sightseeingtur i Rüdesheim som är Rehns vinstad nummer 1. Vi får veta lite mer om denna vackra stad med korsvirkeshus, mysiga gränder och vinstugor. Njut av den gemytliga atmosfären i byn med ett obligatoriskt besök på den kända gågatan Drosselgasse mitt i staden.

På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet. (Frukost och middag ingår)

Dag 4: tisdag 2 oktober RüdesheimFrukost på hotellet varefter vi beger oss ut på en båttur! På vår färd till St. Goarshausen kommer vi se mängder av borgar, slott och ruiner som minner om den tid då Rhen var en av Europas viktigaste handelsvägar. På den tiden ville många härska över floden och dess stränder. Vi omges av grönskande vinodlingar på denna romantiska flod som sägs vara Europas vackraste. Vi åker bland annat förbi den sägenomspunna Loreleiklippan som ligger vackert inbäddad bland vinodlingarna. Just vid Loreleiklippan är Rhen mycket smal och legenden säger att jungfru Lorelei satt på klippan högt ovan floden och sjöng så vackert att sjöfararna förtrollades och förliste i den trånga passagen. På kvällen blir det en vinprovning av Rhenviner på Weingut Georg Breuer. (Frukost och middag ingår)

Dag 5: onsdag 3 oktober RüdesheimFrukost på hotellet. Förmiddagen fri för egna strövtåg. Man kan till exempel åka med kabinbana upp till Niederwalddenkmal som symboliserar återuppbyggnaden av Tyskland efter fransktyska kriget på 1870-talet. Utsikten härifrån är bedårande! På eftermiddagen ska vi åka till den charmiga medeltidsstaden Bernkastel för en vinprovning hos svensktalande vinbonden Alfred Port. Vi får veta allt om Moselvinerna och provar fem olika sorter i hans vinkällare. Staden är känd för sitt vackra salutorg kantat av trehundraåriga korsvirkeshus och det blir tid att strosa i gränderna.

Sista kvällen i Tyskland och vi äter en gemensam avskedsmiddag på restaurang Winzerkeller. (Frukost och middag ingår)

Dag 6: torsdag 4 oktober Rüdesheim - KielFrukost på hotellet varefter vi checkar ut och tar farväl av Rüdesheim. Vi beger oss norrut på Autobahn genom Tyskland där färjan i Kiel väntar. Ombord njuter vi av en middagsbuffé och en svängom på dansgolvet för de som önskar. (Frukost och middagsbuffé ingår)

Dag 7: fredag 5 oktober Göteborg - HemortenVi kör iland i Göteborg efter en god frukost ombord. Vidare färd norrut till respektive hemort. Efter en minnesvärd resa är det dags att ta farväl av medresenärerna och kanske byta några adresser! (Frukost ombord ingår)

Pris per person för innehavare av förmånskortet  8.590 krOrdinarie pris  9.450 kr

• Båtresa med Stena Line Göteborg – Kiel t/r

• 2 nätter i delad tvåbäddshytt insides (över- och underslaf kan förekomma) på Stena Line

• 4 nätter i delat dubbelrum på Hotel Lindenwirt i Rüdesheim

• Rundtur med lokalguide i Rüdesheim

• Båttur på Rhen från Rüdesheim till St.Goarshausen

• 2 vinprovningar

• 6 frukostar och 6 middagar

• Svensk reseledning under hela resan

• Vägskatter och EU-moms

I priset ingår: • Färd i bekväm långfärdsbuss med luftkonditionering och toalett från hemorten (Fagersta, Avesta, Sala, Köping, Arboga eller Västerås) till Rüdesheim t/r

Enkelrumstillägg, per person 6 nätter: SEK 1.300

Stora Gatan 44, 722 12 Västerås

E-post: [email protected]

Information och bokning: OmniaResor Tel. 021 - 12 90 90Internet: www.omniaresor.se

www.omniaresor.se/index.php/Nyheter/Vinresa-till-Ruedesheim

Annons
Annons
Annons