Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför inte tidigare besked?

Annons

Första gången jag ställde frågan om konsekvenserna av lokalförsörjningsplanen för Västmanlands sjukhus var i mitten av mars. Sedan upprepade jag frågan både till landstingsstyrelsen ett par veckor sedan, och nu senast på landstingsfullmäktige den 18 april, då förslag till lokalförsörjningsplan för Västmanlands sjukhus Västerås presenterades.

Frågan föranleddes av att övriga sjukhus i Västmanland inte var med i planen, vilket fick mig att fundera över konsekvenserna för bland annat Köpings lasarett.

Frågan var högaktuell, eftersom flera i KAK-regionen framfört sin oro över att planen skulle kunna medföra en nedläggning av akuten i Köping.

Det svar jag slutligen fick av landstingsstyrelsens ordförande Denise Norström, S, på landstingsfullmäktige var att inget besked kunde lämnas i dagsläget.

Döm om min förvåning då jag en vecka senare, den 25 april, kunde läsa i Bbl/AT att Denise Norström gett besked om att akutmottagningen i Köping blir kvar. Särskilt eftersom hon dessutom i ett uttalande i maj 2010 meddelade att Västmanland endast behöver en akutmottagning.

Det som också förbryllade mig var uppgiften om att frågan snabbutretts, inte minst eftersom tiden mellan de två svarstillfällena var mindre än en vecka.

Jag och Centerpartiet gläds naturligtvis åt att akutmottagningen i Köping blir kvar och att oroliga medborgare nu kan andas ut. Jag kan dock ändå inte låta bli att ifrågasätta varför ett besked inte kunde ges redan under landstingsfullmäktiges möte.

Då hade våra medborgare hade sluppit onödig oro och ångest.

Oppositionsråd i landstinget

Birgitta Andersson, C

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons
Annons
Annons