Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unga behöver sommarjobb

Annons

Vi har just nu den största ungdomsarbetslösheten i Sverige på väldigt länge. Vart är vi på väg?

Ungdomar som snart tar studenten. Vår framtid. De vill ju inget hellre än att få komma ut i arbetslivet, att få känna sig behövda. Vi i Socialdemokraterna vill ha en politik som ger unga möjligheter till utbildning, jobb och egen bostad.

Kunskap är A och O. Det ska finnas möjligheter till fler utbildningsplatser på skolor, att kunna komplettera de betyg man saknar från gymnasiet genom vuxenutbildningar.

Det behövs fler sommarjobb till de unga. Ett första jobb är grunden för att etablera sig på arbetsmarknaden.

Jag minns så väl mitt första sommarjobb. Jag var cirka 16 år och rensade rabatter och krattade gräsmattor. Fick en lön även om den inte var så stor. Men det var ett jobb, jag kände mig behövd och mitt självförtroende stärktes.

Vi Socialdemokrater har som mål att Sverige ska bli ett bättre land att leva i. Där du ska känna trygghet. Vi måste se till den lilla människan och dennes möjligheter att växa som person. Att lyssna, bry sig och finnas till hands för människor är oerhört viktigt.

Vi måste som sagt satsa på våra unga, ge dem möjligheter att få ett jobb i framtiden och öka deras kunskaper. Att de som i studentsången ska få känna: ”Den ljusnande framtid är vår”. Vi går ett spännande val 2014 till mötes.

Socialdemokrat i Kungsör

Susanna Karlsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons
Annons
Annons