Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Se oss som människor

Annons

Brukare, handikappade, funktionshindrade, diskriminering, marginalisering, omsorg om allmänheten ock olika diagnoser är ord och bilder som dragit förbi i Bärgslagsbladet/Arboga Tidning under senaste tiden.

För mig har orden och bilderna skapat förvirring och olustkänsla! Språket och hur det användes är spännande att fundera över, det är inte alltid så att människor med makt alltid har förmåga att använda och hantera orden med kompetens.

Ett ord och hur det användes betyder så mycket. Jag själv har en funktionsnedsättning och jag företräder i Köping en organisation med detta epitet. Detta sammantaget ger mig trygghet och styrka, men jag är fullt medveten om att andra ser på mig med helt andra ögon och klassificerar mig.

I vår kommuns handikappråd har vi, representanter från de olika organisationerna, fått möjlighet att informera kring våra funktionshinder. Det är kanske läge för att detta upprepas och fördjupa budskapet kring detta igen – och utöka åhörarskaran.

I avvaktan på detta kanske vi kan vara överens om att vi bemöter varand-ra som den människa vi faktiskt alla är. Ibland måste vi ha lite överseende med vad vi faktiskt kan kräva av varandra, men vi med funktionshinder vill bli sedda. Se inte bara vårt funktionshinder! Där människor har varandra bor vi alla i hela staden, inte bara i en annan del.

Ordförande HRF Köping

Ingrid Asplund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons
Annons
Annons