Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konstgräs stoppar friidrott

Annons

Den senaste tiden har det drivits en kampanj för en fotbollsplan med konstgräs på IP. Problemet med en konstgräsplan är att den inte tål påfrestningarna från fri-idrottsgrenarna spjut, diskus och slägga. Det skulle alltså bli stopp för dessa grenar på IP om konstgräs infördes.

Kampanjen har drivits av Ola Saaw och Moderaterna i kommunfullmäktige. Ola Saaw är också ledamot i KFF:s styrelse. Vi förstår att han har ett stort intresse i Köpingsfotbollen, men vi tror att hans välvilja denna gång riskerar att skada mer än göra nytta. Den aktuella motionen är nedröstad i kommunfullmäktige, men det finns risk att Saaws bredsida mot friidrotten kommer att ta tid att glömma.

Vi har inga invändningar mot att det satsas på förbättrade träningsanläggningar för fotbollen. De medel som kommunen har skall naturligtvis fördelas på ett rättvist sätt. Fotbollen är en av de största om inte den största idrotten i Köping räknat i antalet aktiva. Både KFF och Forsby driver en omfattande och uppskattad barn- och ungdomsverksamhet.

Vi ogillar emellertid mycket starkt när rena osanningar om oss förs fram i kommunfullmäktige. Varför påstår Ola Saaw att vi inte använder kastplanen på IP mer än tre gånger per säsong? Han har uppenbarligen tagit detta ur luften. Vi använder kastplanen två-tre gånger i veckan under nästan hela utesäsongen. Man kan naturligtvis inte nå en förstaplats i sjukamp på JSM för flickor 17, som Mergime Jashari har gjort, om man bara tränar spjutkastning tre gånger på en hel säsong.

Vi ogillar också mycket starkt att traditionen av gott samarbete och vänskap mellan våra idrottsföreningar hotas.

Varför driva frågan om en ytterligare konstgräsplan på bekostnad av att vi förlorar den kompletta friidrottsarena som vi äntligen fått på IP.

Vi förstår att konstgräset behövs för att möjliggöra effektiv fotbollsträning utomhus året runt. Vi tror dock att man kan anlägga detta på någon annan fotbollsplan, exempelvis på Krillan. Man behöver inte ”offra” IP för detta ändamål.

För friidrotten är IP den enda tävlings- och träningsarenan för alla åldrar. För fotbollen är IP framförallt tävlingsarena för A-lagen. Fotbollen har en mängd andra arenor för både träning och tävling.

Vi i IKW friidrott vill ha ett gott samarbete med KFF och andra idrottsföreningar. Vi vill inte att sanningen om vår verksamhet skall hanteras lika lättvindigt som av Ola Saaw i detta fall.

Vi vill också passa på tillfället att uttrycka vår tacksamhet gentemot skattebetalarna för att ni möjliggjort den efterlängtade renoveringen av IP. Vi lovar att försöka återgälda detta genom att bedriva en bred verksamhet som ger framför allt barn och ungdomar chans till kvalificerad träning i trygg miljö.

Våra bästa tävlingsresultat utgör bara toppen på vår föreningspyramid, men vi tror att de toppresultat vi kunnat uppvisa i ungdoms- och junior-SM de senaste åren inte skulle ha uppnåtts utan fungerande verksamhet längre ner i pyramiden.

Andrea Nybäcks och Mergime Jasharis förstaplatser i mångkamp, Agnes Sjöströms förstaplats på 1 500 meter och Maximillian Markls femteplats på 1500 meter hinder är alla bevis på att vår förening är värd att satsa på.

Styrelsen för IK Westmannia Friidrott och skidor genom Johan Jansson, ordförande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons
Annons
Annons