Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kolla grannen innan du hyr

Annons

Ta reda på alla fakta innan du tackar ja till ett erbjudande om att få hyra en lägenhet. Prata

med folk i stan, bekanta som kanske vet hur det är på just den adressen.

När du tittar på lägenheten så lyssna, jag tycker det är självklart att det är lägenhetsinnehavaren som visar lägenheten och inte din kundvärd. Han eller hon säger inte något om hur det är i huset angående störande grannar. Viktigt att veta om det är lugnt i huset eller finns grannar som festar mycket.

Jag har lärt mig nu att ställa så många frågor som möjligt innan man tackar ja.

Har själv dålig erfarenhet av just detta problem. Kundvärden visade lägenheten så jag pratade med en kompis om han ville kolla och lyssna och ta lite kort och det var okej. Själv bodde jag inte i Köping när jag sökte min lägenhet.

Har nu haft ett rent helvete i fyra och en halv månad på grund av mycket fester med fylla och hög musik från grannar, grannar som diskar klockan 23.30 på natten, grannar som duschar klockan 23.00. Att få somna gott efter 22.00 tycker jag är en självklarhet.

Tänk också på att lägenheten ska vara ordentligt städad när du flyttar in, har själv fått lägga ner cirka tolv timmar på städning för att förra hyresgästen inte gjort som hon skulle, hon anlitade en städfirma i stan som var här två gånger. Vad de så kallade städarna gjorde har jag ingen aning om, inte städade de i alla fall.

Nu har jag fått nog av allt liv och mitt bostadsföretag här i Köping så nu blir det flytt. Kontaktade Hyresgästföreningen men jag orkar inte längre fullfölja det jag tänkte, får man bara sova fem timmar per natt i flera månader så orkar man inte speciellt mycket.

Tog även kontakt och träffade kundvärd och hans chef för att reda ut det här jobbiga i huset men man var inte mycket värd i deras ögon, man är bara ett gnälligt moment.

Att människor här i huset får föra liv när som helst är helt okej enligt mitt bostadsföretaget för det är en hyresrätt, ett flerfamiljshus. Så att flytta möbler, diska, duscha, ha fester med hög musik mitt i natten är helt okej, anser dom.

Gå med i Hyresgästföreningen om ni är osäkra, det kostar en slant varje månad men i långa loppet är det värt varenda krona .

En trött och ledsen hyresgäst

i centrala Köping

Ulla-Stina

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons
Annons
Annons