Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fientligt på Facebook

Annons

Jag har hört om och blivit visad vad många unga vuxna mellan 20 och 30 år skriver på Facebook om de nya flyktingarna på gamla Nalles! Jag blir otroligt ledsen och riktigt upprörd.

Hur kan Arbogabor som lever ordentliga välordnade liv skriva att någon borde bränna ner förläggningen gamla Nalles igen, gärna allt den här gången!

Där finns just nu totalt 70 flyktingar – 20 av dem är små barn under metern, många unga vuxna som har fyllt 20 och resten vuxna som jag som har barn, man hus, arbete och ett liv som jag trivs otroligt mycket med.

Vad är det som gör att de som skriver nu hatar dessa människor så mycket så man uttrycker sig så: ”Man skulle minsann åka upp och kolla, säkert ligger massa stulna cyklar där uppe.” Vet de om det verkligen var 200 cyklar som hittades vid Nalles efter branden? Var någon av dem med?

Vad skulle hända om vi klumpade ihop 70 Arbogabor i samma åldrar, skickade till ett annat land utan alla familjemedlemmar, pengar, jobb, språket och tryggheten? Skulle vi alla vara välartade medborgare och bara anpassa oss, även om vi skulle möta förakt var vi går?

Att många känner en osäkerhet och inte vet hur man ska agera och ta emot dem i början, kan jag förstå, det löser sig ... Många kommer inte ens möta dem i något sammanhang innan de blir tvungna att flytta.

Nej, det får vara någon ordning! Nu tar vi emot dem och ser till att de vi träffar bemöter vi med den respekt vi själva skulle vilja ha. Vi tänker oss in i vad det är vi säger när vi öser hat och önskningar, det är människor vi pratar om. Vi har inte patent på det här landet eller stan.

Hur vore det att skicka iväg ett leende som säger ”välkommen till Arboga!”.

Therése Gustafsson, Arboga

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons
Annons
Annons