Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En arbetar för två

Annons

Nu är det dags för utvärdering

av sommarsituation för personalen på Västmanlands sjukhus i Köping.

Sjuksköterskor och undersköterskor har fått gå dubbla pass som innebär att börja klockan sju på morgonen och avsluta sitt pass klockan tio på kvällen.

I sjukhusets korridorer ser

man trött personal som arbetar för två – och den 40-timmarsvecka som är normen existerar inte. Nej, där råder det 60-timmarsvecka och facken – Vårdförbundet och Kommunal – har sin välbehövliga semester och kan inte gå in och bryta den onda cirkeln.

Vem skyddar personalen på sjukhuset? Varför utsätta personalen för överbeläggningar på varje avdelning, då man vet att det inte finns extra personal att ringa in vid behov? Det finns ingen plan B i dagsläget, att säga något annat är att vara naiv och bortse från konsekvenserna.

Det vore intressant att läsa en utvärdering av Bärgslagsbladets/Arboga Tidnings nyhetsartikel i början av semesterperioden (19/7), då verksamhetschef Solveig Palm intervjuades och det lät så fantastiskt duktigt att sommarsituationen var räddad.

Det krävs mod och kurage att erkänna att verkligheten är mycket tuffare och att det är i detta nu som sjuksköterskor och undersköterskor bär sjukhuset på sina bara axlar.

Här hittar vi de riktiga hjältar som har fått det att fungera under sommarveckorna mot alla odds, det finns inga andra inom sjukhusets väggar, så man kan lyfta på hatten och säga: Ett stort tack!

Stadsbo, Köping

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons
Annons
Annons