Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två starka filmer på liten filmfestival

Tinker Tailor Soldier Spy och Mannen från Le Havre. Det är två säkra filmkort på Liten filmfestival i Kungsör på lördag.

Annons
Scener ur filmerna Tinker tailor soldier spy och Mannen från Le Havre.

Regissörerna Tomas Alfredson och Aki Kaurismäki passar bra in på temat skandinaviska regissörer med internationell publik. Tomas Alfredsons filmatisering av John Le Carrés spionroman Tinker Tailor Soldier Spy fick ett internationellt genomslag och Gary Oldman fick en Oscarsnominering för sin huvudroll i filmen. Den brittiska underrättelsetjänsten jagar en mullvad i organisationen. Filmen fick lysande recensioner när den kom på bio.

Le Havre av Aki Kaurismäki fick också strålande recensioner. Det är en helt annan film där den finske regissören berättar en historia om godhet, på ett mycket vackert och lågmält språk. Filmen utspelar sig, som titeln skvallrar om, i Le Havre där en flyktingpojke på väg till London fastnar och hotas av omedelbar utvisning. Men det finns goda människor i Le Havre som hjälper till.

Det är Kungsörs Film Teaterförening som arrangerar och det har föreningen gjort sedan i början av 1990-talet. Festivalen hålls två gånger per år.

Filmerna börjar klockan 14 (Mannen från Le Havre) och klockan 17.

Annons
Annons
Annons