Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Filip Fredrik kan vinna på egen tv-gala

Filip och Fredrik blir programledare på årets tv-gala Kristallen i september.
Nu står det klart att duon även kan vinna flera priser på sin egen gala.

Annons
Fredrik Wikingsson och Filip Hammar.

Köpingssonen Filip Hammar och Fredrik Wikingsson kan vinna priser både för sitt nyhetsprogram "Breaking news" och realityprogrammet "Får vi följa med". Så galan, som sänds i Kanal 5, kan bli en prisfest för kanalens stjärnor - som också är programledare för prisutdelningen.

- Det är kul att vi är nominerade, men alla är ju det. Varenda program, även sådana som inte fått så bra recensioner, har blivit nominerat känns det som, säger Filip Hammar, som personligen "gillar tv-galor när de är bra":

- Vi har någon sorts dröm om att göra en bra svensk gala. Jag tror aldrig att det har gjorts.

I fjol korades duon till årets manliga programledare.

Direkt efter årets Kristallengala vänder de sig mot nästa tv-kamera och sänder "Breaking news" direkt från efterfesten. Fredrik Wikingsson utlovar "snaskiga skandaler", alkoholtest på tv-kändisar och samtal med galans mest bittra förlorare:

- Det vore kul med folk som kommer och säger: "Jag förtjänade priset, jag är förbannad!".

Det är de tunga programmen som slåss om de fina priserna på Kristallen. I kategorin årets underhållningsprogram tävlar bland annat "Let's dance" och "Så mycket bättre" från TV 4 mot "Melodifestivalen" och "Moreaeus med mera" från SVT.

"Stjärnorna på slottet och "Allt för Sverige" tävlar för SVT om priset för bästa dokusåpa mot "Bonde söker fru" och "Sveriges mästerkock" från TV 4.

Och bland tv-dramerna står det mellan populära "30 grader i februari", "Bron" och "Hinsehäxan" från SVT mot "Wallander" i TV 4.

Nomineringarna till Kristallen presenterades på tisdagen. Det är den svenska tv-akademin som utser vinnarna, förutom i fyra kategorierna där tittarna får rösta.

Det handlar om årets tv-program, årets kvinnliga programledare, årets manliga programledare och årets sport-tv-profil. Nomineringarna till dessa priser presenteras 24 augusti.

Mikael Forsell/TT Spektra Therese Lindström/TT Spektra

Annons
Annons
Annons