Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallberg och Stenmark ett par?

Nu börjar ett nytt kapitel i Jonas Hallbergs liv. Han har lämnat Los Angeles för att dansa in i svenska folkets hjärtan. Och om två månader går flyttlasset till Mexiko city.

Annons

BLOGG: Häng med Jonas bakom kulisserna!

WEBB-TV: Jonas om Bbl/AT:s nyhetschef: "Dansa inte som att du är full!"

Grand Hôtel bubblar av förväntan när danspar efter danspar äntrar röda mattan. Programledarna David Hellenius och Jessica Almenäs utlovar ”Hollywood” i lokalen och Jonas Hallberg levererar just det.

– Det är ändå 2015. Och det är tioårsjubileum för Let’s dance. Nu gör vi den här resan fabulous!

Jonas avslöjar att han redan kollat in bland tjejernas accessoarer och utlovar bling-bling. Energin är på topp både på scen och i intervjuerna efteråt.

– Så här är han hemma också. Men han kan lugna sig om jag ber om det, säger sambon Antonio Quiroz som står i bakgrunden med mobilen och deras chihuahua Chiquitas twitterkonto på högvarv.

Antonio och Jonas har varit ett par i tre år. När Jonas fick frågan om att komma till i Sverige för Let’s dance var han på direkt. Och tidpunkten är perfekt. Efter Let’s dance-finalen går nämligen flytten till Antonios hemland Mexiko.

– Nu kommer jag ett steg närmare mitt guesthouse. Om 1–2 år kanske KAK-borna kan komma till Mexiko och bo på ”La Casa Papi”… Då kan ni få komma och ta hand om Chiquita…

Stort steg? Nej, inte för en kille som lämnat Köping för Los Angeles med 12 miljoner fler invånare. Plussa på ytterligare 19 miljoner och du har Mexiko citys invånarantal.

– Det är nu jag flyttar från landet till en storstad, haha!

Kunderna räknar han dock med att ha kvar. Några av de som använder Jonas tjänster när de ska på Oscars- och Golden globe-galor är Cameron Diaz, Sharon Stone, Catherine Zeta-Jones och Scarlett Johanson. Så Let’s dance-stylisten har en utmaning framför sig.

– Hon är otroligt duktig. Och det är bra kläder från England. Sen vill jag självklart pimpa upp det med lite extra bling-bling. Det är ju mitt trademark.

Det är så det är med Jonas. Samtalet glider gärna in på styling.

– … men det är hård träning också. Man kan sitta framför tv:n och se en samba eller rumba på en och en halv minut och tänka att ”det där kan vem som helst göra”. Men när man ska sätta alla stegen är det en helt annan sak.

Det har varit mycket snack om Jonas vikt. Inte minst eftersom han själv jämfört sig med flodhästen Gloria i Madagaskar.

– Får jag hänga kvar några veckor kan jag säkert gå ner 20-25 kilo. Det är galet jobbigt att dansa. Vem vet, jag kanske är smalare än Jessica (Almenäs) när det här är över.

Malin Watson öser lovord över sin danspartner.

– Jag har aldrig träffat någon som Jonas. Entusiasmen kommer hjälpa oss att träna stenhårt.

Allra svårast tror hon blir att få till slowfox.

– Den kräver både kontroll och går långsamt.

Quickstep och andra snabba danser passar bra för Jonas energi och vilja.

– … men så är det ju det här med kontrollen. Vi behöver få lite tajtare och mindre rörelser.

En annan svårighet är Jonas ska se ut som han för trots att det egentligen är Malin som gör det.

Men dessa stereotypa könsroller, kan inte du Jonas som gay bli irriterad på det?

– Jo, lite. Det finns tävlingar när två killar dansar också. Då byter man roller under själva dansen. Samtidigt tycker jag att det här är otroligt roligt. När man väl kör på vill jag inte se ut som fjollan-Skrållan, liksom! Jag vill ju se cool och maskulin ut.Men det kanske blir Ingemar och jag som dansar ihop till slut?

Som största styrka lyfter Malin upp Jonas utstrålning.

Just den tror David Hellenius kommer att synas.

– Det är klart att han kommer att gå igenom rutan. Han är lite av årets Anders Timell.

Men programledaren hyllar också vad Jonas tillför i gruppen.

– Han är en sån som alla älskar. Han ger och får kramar mest hela tiden!

Förutom styling pratar Jonas gärna om kärleken till Köping – eller ”Shopping” som pojkvännen Antonio länge trodde att Jonas hemstad hette.

– Jag är en lantis, och det är publiken där jag verkligen hoppas kunna charma. Jag vill att ni ska gilla mig. Det brinner jag mer för än att gå hem i storstäderna. Så kom igen nu Köping, Arboga och Kungsör. Hjälp mig vara med på hela resan!

Vad är målet?

– Skulle vi komma topp fyra vore det bara så… wow, oh my God, alltså!

Annons
Annons