Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mona van(n) premiärtippare

14 rätt, bara fyra fel på 18 matcher som räknades. Vinnaren i årets Premiärtips imponerade verkligen, men så har hon också rutin.
– Jag och min man har tippat Premiärtipset sedan 1983, säger Mona Englund, vinnare i årets tävling där det handlade om att tippa den lokala fotbollspremiären.

Annons

Mona Englund, årets vinnare i Premiärtipset, arbetar som dialyssjuksköterska vid Köpings lasarett.

Som vanligt har redaktionen överösts av tipslappar från läsekretsen och vi har rättat och rättat. Varenda lapp har vi gått igenom och när alla var rättade visade det sig att bara en enda tippare hade nått upp till 14 rätt – Mona Englund. Därmed slapp vi ta till utslagsfrågan för att utse en vinnare. Det var tur för Mona att hon var ett rätt bättre än de två med 13 rätt, för båda två var närmare 99 mål, som var det riktiga svaret.

– När alla matcher var spelade var min man Håkan övertygad om att jag hade vunnit eftersom jag hade så många rätt. Själv var jag inte alls så säker, men det här var ju jätteroligt, säger Mona.

Mona är inte jätteintresserad av fotboll, trots att sonen David spelar i Munktorp. På Munktorps premiärmatch blev det en sympatitvåa och det var en av hennes fyra feltippningar. Däremot hade hon helt rätt på de tre dammatcherna.

– Jag fick lite hjälp av Linn Eriksson, som spelar i Kolsvas damlag.

För några år sedan var maken Håkan med i toppen, men han vann inte, utan fick bara en Trisslott. För Monas del blir det bättre: två biljetter till fotbollslandskampen som avslutar Råsunda fotbollsstadions era. Den invigdes lagom till fotbolls-VM 1958 och då spelades ju VM-finalen mellan Sverige och Brasilien. I augusti spelar Sverige och Brasilien igen, en vänskapslandskamp som blir den sista innan Friends Arena blir ny nationalarena.

Se listan med de bästa premiärtipparna i fredagens Bärgslagsbladet/Arboga Tidning

Rätta raden:

1 1 1, 1 x 1,

1 – 1, 2 x –,

2 1 2, 1 2 1,

2 1.

Antal mål: 99.

Not: Två matcher hann inte spelas före den 5 maj och utgår därför i sammanräkningen.

Annons
Annons
Annons