Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingela öppnade b.young

Snabbt beslut på magkänsla och en dröm om förändring var nystarten för Ingela Zetterqvist Melin. Mitt i julruschen öppnade hon b.young i Köping. Som en frisk fläkt tog hon sig in i centrum och togs glatt emot av kunderna.

Annons
Ingela Zetterqvist Melin har öppnat modebutiken b.young i Köping.

När jag träffar Ingela har hon precis kommit hem från Danmark där hon har planerat och gjort inköpen för b.young hösten 2012. Man kan tro att det har lugnat ned sig efter jul men Ingela har ett annat sätt att se på saken.

- Det har absolut inte lugnat ned sig här, säger hon och pekar mot tinningen. Jag har så många idéer jag vill förverkliga och dessutom håller jag på att lära mig mycket nytt. Jag har visserligen jobbat som säljare/dekoratör och butikschef inom handelsbranschen i många år men nu är jag ansvarig för allt som rör butiken. Det är jättespännande, säger Ingela energiskt.

I sin meritlista står det att hon har jobbat som säljare på KappAhl, säljare/dekoratör på Lindex och på Dressman började hon som säljare men fick snabbt kliva in i rollen som butikschef. Men efter tio år i företaget kände hon att det var dags att ta sig vidare.

När Ingelas väninna öppnade b.young i Katrineholm såg hon till att Ingela fick träffa sverigechefen för b.young.

- Allt gick så snabbt. Hösten 2011 träffade jag sverigechefen och jag tänkte först öppna till våren 2012 men det blev inte av då. Men i höstas bestämde jag mig. I november sa jag upp mig på Dressman och i december öppnade jag b.young.

Galet snabbt kanske men med Ingelas inställning så fanns det inget att förlora.

- Jag tycker om när det händer mycket runtomkring mig, och jag är övertygad att allt ordnar sig. Alla får göra fel, men det mesta går att rätta till. Jag fick en magkänsla att det var det här jag skulle göra, och jag tvivlar inte en sekund på att jag tog rätt beslut.

Det märks att Ingela lever upp till sitt tankesätt med råge.

- Jag har alltid älskat att göra rockader.På tidigare arbetsplatser hände det ibland att jag och mina kollegor vände upp och ned på butiken och gjorde om inredning och ordning. Kunderna reagerade alltid positivt. Och det säljer!

Att få jobba med försäljning är något Ingela brinner för. Hon är ärlig och sätter alltid kunden i fokus.

- Jag säljer med hjärtat. Det hjälper inte att ljuga och säga att ett plagg sitter fint när det inte gör det. Då är det bättre att säga som det är och hitta ett annat alternativ. Jag vill att mina kunder ska känna att de kan lita på mig.

När Ingela ser något snyggt en kund har på sig är hon snabb att säga vad hon tycker.Oavsett om det är ett plagg från butiken eller inte.

- Vi behöver uppmuntra varandra och ge komplimanger. Det är jätteviktigt i mitt yrke men även som privatperson gör jag det. Att kommunicera är otroligt betydelsefullt.

Det bästa med hennes arbete är när kunden blir nöjd. Hon berättar en rad historier om kunder som flera gånger kikar in i butiken och säger att de är jättenöjda med sina inköp.

- Jag har så varma och goa kunder, och jag har träffat så många roliga och pratglada människor i Köping, berättar Ingela med en varm ton i rösten.

Ingela och hennes b.young har redan fått stammisar och många kommer utanförKöping för att handla hos henne. Shoppingsugna personer från Hallstahammar, Kungsör och Arboga har hittat hit.

- Via kundklubben når jag många som kanske inte skulle återkomma om det inte var för kontakten vi klubben. Via mail och sms får erbjudanden och andra förmåner skickade direkt till sig.

Ingela pratar glatt och intensivt när vi sitter mittemot varandra under intervjun. Jag tittar mig omkring och ser att det redan har kommit in vårnyheter i butiken, och det verkar bli ännu en färgglad vår.

- Det är så kul att det är många fler som vågar färg idag, även de som drar större storlekar föredrar ett färgglatt plagg istället för att gömma sig i svart.

Turkosa färger blandas med kornblått och cerise. Men vilken färg föredrar Ingela att ha på sig frågade jag.

- Just idag har jag förvånansvärt på mig blått men annars älskar jag cerise och rosa. Jag är nog en periodare så det beror på humöret. Många gånger är det enkelt att dra på sig något vitt eller svart. Jag är styrd av min själ och går alltid på känsla, oavsett om det handlar om kläder eller karriär.

Förutom b.youngs eget märke säljer Ingela märken som Fransa och Ichi. Och i mars är det dags att lansera det nya märket Dranella.

- Dranellahar jeans med otrolig passform. Perfekta jeans för kvinnor med former! Jag ser verkligen fram emot att sälja jeansen till mina kunder. De kommer att bli så nöjda.

Hennes eget modeintresse är lagom säger hon, och menar att mode för henne är roligt och enkelt.

- Jag tycker inte om när det är överhysteriskt. Det viktigaste är att man känner sig bekväm och att man mår bra. Mode ska vara kul och tycker man om ett visst plagg, kör på!

Annons
Annons
Annons