Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

CW Rör i Arboga expanderar

Efter 22 år bakom disken kände Anders Alestrand att det var dags för förändring. Nu blir Rör- Badrums-butiken i Köping en del av CW Rör i Arboga.

Annons

– Vi är bara två man i Köping, jag som står i butiken och Roine Karlsson som är montör. Det är egentligen för lite folk, det har varit svårt att tacka ja till större jobb när det inte har funnits någon riktig uppbackning. Det har blivit lite pressande. CW Rör, som ju är en del av Comfort-kedjan, innebär ju ett större bolag med större resurser, säger Anders Alestrand.

Han tog kontakt med CV-rörs styrelseordförande Johan Ollas för att se om ett samarbete skulle kunna komma till skott. Sagt och gjort, sedan den första september är Rör- och badrumsbutiken numera en del av CW Rör.

-– Det känns verkligen jättebra! Det har varit något av en tyngd på axlarna tidigare, att ha stått mer eller mindre själv i företaget. Nu har vi backup på ett helt annat sätt i och med att vi är del av en mycket större organisation, så det är jätteskönt, säger Anders Alestrand.

Och Johan Ollas är mer än nöjd.

– Vi har inte direkt varit konkurrenter tidigare, då CW Rör främst arbetar i Arboga och Kungsör. Så vi tyckte ju att det var väldigt bra att kunna utvidga till hela KAK och nå kunder även i Köping på det här sättet. Samtidigt är vi väldigt glada att få två nya duktiga och kompetenta medarbetare, som vi ju fått på köpet genom Anders och Roine.

I och med storleken på företaget har butiken i Köping tidigare enbart sysslat med service och har haft en butik som mer fungerat som ett lager. Att ta sig an entreprenadjobb, så som CW Rör, har helt enkelt inte varit praktiskt möjligt.

– Det känns riktigt kul att vi kan få igång en riktig VVS-butik med allt vad det innebär, säger Anders Alestrand.

Vad butiken i Köping ska få för namn är dock ännu inte bestämt.

– Någon form av CW-anknytning kommer nog att komma upp på skylten, säger Johan Ollas. Att butiken numera är Comfort-ansluten ska så småningom också tydliggöras.

Vad blir de praktiska förändringarna i Köping?– Vi anpassar oss efter Comforts sortiment och kommer att kunna satsa mer på exempelvis badrumslösningar och ta in lite mer inredningsprodukter, som frotté och mattor till exempel. Sen ska vi utöka lokalen med en mindre utställning också. Vi expanderar helt enkelt, både sett till butikssortimentet och de tjänster vi nu kommer att kunna erbjuda. Minst en till anställd tillkommer, tror Anders Alestrand.

I Arboga är 20 personer anställda, både montörer och butikspersonal. En viss skillnad, alltså. Och en av de många fördelarna med att ha gått samman, är chansen för butiken i Köping att kunna ta sig an de jobb som de tidigare fått tacka nej till.

– Det är ju inte så långt emellan, så det är ju väldigt bra att vi nu kan backa upp varandra beroende på vad vi får in för olika jobb, nu ges ju möjligheten för butiken i Köping att tacka ja till lite större uppdrag, säger Johan Ollas.

CW Rör är ett gammalt anrikt företag med en historia som går långt tillbaka i tiden. I år firar man 90-årsjubileum.

– CW Rör kommer ursprungligen ur två företag. Rörfirman Cyrus Bengtsson grundades för exakt 90 år sedan och hade företaget Wallenborgs rör som konkurrent här i Arboga. För drygt tio år sedan bestämde man sig för att gå samman och de båda företagen bildade då CW Rör. På 1970-talet anslöt sig så småningom CW Rör till Comfort-kedjan, berättar Johan Ollas.

Med globala finanskriser och en påtaglig lågkonjunktur är det många företag som haft problem att få verksamheten att gå runt. Hur har CW Rör i Arboga klarat sig?

– Vi har klarat oss väldigt bra. Visst, inget företag går väl igenom en sådan här finanskris utan att känna någonting av det och en liten dipp omsättningsmässigt hade vi också. Men samtidigt är servicejobb hyfsat okänsliga för konjunkturen, kranar läcker ju även om det är lågkonjunktur. Samtidigt så drar ju inte de stora byggbolagen igång större entreprenader där det ska byggas mängder av lägenheter. Men det är heller inte den sortens jobb som vår verksamhet främst är beroende av, så på det sättet har vi klarat oss väldigt bra, säger Johan Ollas.

Konkurrensen inom KAK ser de som varken särskilt stor eller hotande - åtminstone gällande butiksförsäljning.

– Nej, där är det nog snarare de stora drakarna som Bauhaus och liknande som konkurrerar främst och drar kunder, framförallt på helgerna. Men det verkar som att kunderna främst åker dit och titta, undersöka utbudet, för att sen komma tillbaka till hemorten, till oss, för att handla. Och det uppskattar vi såklart enormt mycket, säger Anders.

– Vår personal är ju specialister på just VVS-teknik, medan personal på exempelvis Bauhaus måste ha koll på lite allt möjligt. Det är nog vår fördel, säger Johan Ollas.

Skrivet av Marknadsavdelningen

Annons
Annons
Annons